Stedentrips

Nieuwsblog

2015: 70 procent Nederlanders gaat op vakantie

Ruim 70% van de Nederlanders is van plan om dit jaar op vakantie te gaan. Dat blijkt uit cijfers van NBTC Nipo, een initiatief van onderzoeksbureau TNS Nipo en NBTC Holland Marketing.

Het cijfer is een tegenvaller voor de reisbranche, die voor het derde jaar op rij geconfronteerd wordt met een lichte daling. In 2011 was 78,2% van de Nederlanders nog van plan om een vakantie te boeken.

De cijfers zijn overigens niet altijd een goede voorspelling. In december 2012 zei 72,6% van de respondenten dat ze in 2013 een vakantie zouden boeken, maar dit bleek uiteindelijk 79,5% te zijn.

Op de 35,1 miljoen vakanties gaven zij in totaal €15,4 mrd uit.

De definitieve cijfers van 2013 verschillen ook nauwelijks met die van 2009. Dat jaar ging 81% van de Nederlanders op vakantie en werd er €14,9 mrd uitgegeven in binnen- en buitenland. Ook het aantal vakanties per persoon verschilt weinig: 2,88 keer in 2009 versus 2,79 keer in 2013. De onderzoekers concluderen dan ook dat de economische crisis relatief weinig invloed heeft gehad op het vakantiegedrag.

Hand op de knip

Nederlanders houden wel vaker de hand meer op de knip: gaven zij in 2008 nog €307 per vakantie uit, in 2013 was dit €284. Ook zijn de vakanties iets korter geworden. Bijna 55% van de vakantiegangers kiest voor een vakantie van twee tot zeven dagen. Wel winnen buitenlandse bestemmingen (51%), zoals Duitsland, Frankrijk en Spanje, het nipt van bestemmingen in eigen land.

Voor het onderzoek van NBTC Nipo zijn 20.000 respondenten ondervraagd.

Ik Vertrek: Jeroen en Marleen vertrekken naar Italië

Zaterdag in Ik Vertrek een herhaling: Een geweldige carrière, genoeg geld en vier keer per week uit eten. Het klinkt als het ideale leven, maar toch zijn Jeroen Bults (43) en zijn vriendin Marleen Tijdeman (43) er klaar mee.

Ondanks dat alles perfect lijkt, slaat de verveling toe en zijn ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. En dus ruilen ze alle luxe in voor hun Italiaanse droom.

Ze kopen een oud landhuis in Le Marche en beginnen aan de gigantische verbouwing. Jeroen en Marleen gaan alles zelf doen, terwijl ze beiden geen ervaring hebben met klussen. Het 8-jarige zoontje van Jeroen, Sanjay, blijft bij zijn moeder in Nederland en dat is niet altijd even makkelijk. De planning is om voor het hoogseizoen klaar te zijn, maar de deadline wordt steeds verder opgeschoven…

Bekijk hier de website van Villa NumoViv

Bron: Ikvertrek.nl

Ik Vertrek: Familie van der Vlis start motorcamping in Frankrijk

Vijftigers Renske en Pieter van der Vlis vertrekken in 2007 samen met hun pleegzoon Gabriel (11) naar de Franse Dordogne om er een motorcamping over te nemen.

De camping is zwaar verwaarloosd en Renske en Pieter moeten dan ook hard werken om het er allemaal weer mooi uit te laten zien. Al dit gezwoeg werpt zijn vruchten af.

Het lukt ze om van de camping weer een succes te maken. Vijf jaar later loopt de camping nog steeds goed, maar Renkse runt deze nu wel in haar eentje.

Camping Moto Dordogne

Bron: Ik Vertrek

Ik Vertrek: De familie Germiani verlaat Nederland

Zaterdag 27 juni in Ik Vertrek het verhaal van de familie Germiani. De familie Germiani verlaat Nederland om in een klein Noors dorpje te gaan wonen.

Mohammed Germiani (35) vluchtte uit Irak en bouwde in Nederland een bestaan op.

Hier leerde hij ook het kaasmaken. In Noorwegen is hier vraag naar en dus besluit hij samen met zijn vrouw Lida (37) en kinderen Tara (8) en Yaro (4) te vertrekken. Door samen te werken met een investeerder lukt het ze om een kaasmakerij op te zetten die zelfs prijswinnende kazen levert. Het gezin vindt zijn draai en de emigratie lijkt een succes.

Totdat blijkt dat Mohammed en Lida slachtoffer zijn geworden van hun goedgelovigheid.

Locatie: Fagernes, Noorwegen

Bron: Ik Vertrek

SUNEO CLUB