Stedentrips

Michael en Fijtje beginnen Tenuta Il Castelletto in Piemonte, Italië

Al jaren dromen Michael en Fijtje Lothmann van een leven in het buitenland en sinds een paar jaar is duidelijk dat dit Italië moet zijn. Ze zijn verliefd op het land en met name op de Noord-Italiaanse streek Piemonte. Het gezin heeft een goed leven in Nederland, maar zijn op zoek naar een rustiger leven met meer tijd voor het gezin.

Met 4 kinderen besluit je niet zomaar om te gaan emigreren, maar een ander leven blijft trekken. Nu de oudste dochters Julia (19) en Maaike (bijna 18) oud genoeg zijn om op kamers te gaan, besluiten ze dat dit een goed moment is om hun droom uit te laten komen. De beide jongste kinderen Matthijs (12) en Suusje (9) hebben het moeilijk met het vertrek. Matthijs vindt het leuk om te gaan, maar ziet erg op tegen de Italiaanse school. Suusje, de jongste, ziet het helemaal niet zitten om te vertrekken uit Nederland.

Na een lange zoektocht vinden ze een zwaar vervallen kasteel dat zal worden omgebouwd tot appartementen. Ook komt er een camping met zes safaritenten. De verbouwing is een enorme klus die wel een jaar in beslag gaat nemen. Hun luxe leven in Nederland wordt ingeruild voor een campingleven. Gaat het ze lukken om de verbouwing binnen het jaar af te krijgen? Hebben ze wel tijd voor het gezin wat ze zo graag wilden? En kunnen de twee jongste kinderen Matthijs en Suusje hun draai vinden in Italië?

Bekijk de uitzending van Ik Vertrek zaterdagavond vanaf 21.00 uur op NPO 1.

Informatie over Tenuta Il Castelletto

In ‘Il Castelletto’ bevinden zich 2 ruime villa-appartementen. Ieder appartement beschikt over een luxe, compleet ingerichte keuken met afwasmachine. Keukenlinnen en schoonmaakmiddelen zijn aanwezig.

Wij zorgen voor zout/peper/olie/azijn. In de appartementen staan Nespresso koffiemachines. Cupjes zijn bij ons te koop evenals water en lekkere wijnen.

De appartementen hebben ruime slaapkamers en zijn smaakvol ingericht. De bedden, voorzien van Egyptisch katoenen linnengoed en staan opgemaakt klaar. Wij zorgen in het zomerseizoen voor klamboes zodat de beestjes op veilige afstand blijven. Luxe badlinnengoed is aanwezig en voor de volwassen gasten is er een badjas met slippers. Voor bij het zwembad liggen er hamandoeken klaar.

Onze villa-appartementen hebben beide een “terras” onder de bomen met prachtig uitzicht en schaduw.

Meer informatie? Bekijk dan hier de website van Il Castelletto

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on TumblrPrint this pageEmail this to someoneShare on Google+

TIME TO SMILE

Close Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

SUNEO CLUB